Zelfoverschatting

Zelfoverschatting is risico voor jongeren
De mentaliteit van jongeren verandert snel en leidt tot een cultuurschok op het werk
Reinier Kist

Tweederde van de jongeren vindt zichzelf ‘een heel bijzonder persoon’, blijkt uit onderzoek van Motivaction. Meer sturing door opvoeders, school en werk moet hen behoeden voor mislukking.

De werknemer is een merk geworden. Jongeren weten zich bij een toekomstige werkgever als geen ander te verkopen. Ze zijn extravert, carrièregericht, kunnen goed voor zichzelf opkomen en blaken van het zelfvertrouwen. Als het even tegenzit op het werk hoppen ze even makkelijk over naar de volgende
geïnteresseerde: voor een generatie waarvan 68 procent zegt ‘Ik ben een heel bijzonder persoon’ (bij oudere generaties is dat 46 procent) is dat geen enkele probleem.
Over de generatie jongeren die momenteel de arbeidsmarkt betreden is veel positiefs te melden. Maar
onderzoekers Frits Spangenberg en Martijn Lampert van onderzoeksbureau Motivaction stellen in hun vandaag verschenen boek De grenzeloze generatie en de onstuitbare opmars van de B.V. IK vast dat er ook een keerzijde is aan de medaille: voor de jongere generatie behoort solidariteit met andere werknemers tot het verleden, ze lijden aan zelfoverschatting, krijgen nauwelijks sturing van opvoeders of school, zijn snel gefrustreerd, materialistisch ingesteld, ze dichten zichzelf onwaarschijnlijke leiderschapskwaliteiten toe en hebben een narcistisch zelfbeeld.

Lees verder

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uit de Media en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s