Niemand weet zich raad met seks en jongetjes van tien

Hanne Obbink / Trouw.nl

Vier jochies van tien spelen spelletjes die met seks te maken hebben. Maanden later zegt een van hen verkracht te zijn. Niemand weet zich er raad mee.

Dit is een verhaal over seks en jongetjes van een jaar of tien. Het is ook een verhaal over paniek bij volwassenen. Maar vooral is dit een verhaal over een jongen die beschuldigd wordt door een klasgenoot, die uitgespuugd en weggepest wordt en die zich nu, drie jaar later, nog steeds liever niet buitenshuis vertoont. Én het is het verhaal van volwassenen die niet in staat zijn geweest – en het soms ook niet tot hun taak rekenden – om deze jongen bescherming te bieden.

Het verhaal draait om Alex. Maar het begint bij een klasgenoot van hem, in groep 7 van de basisschool. Deze Cas zegt last van Alex te hebben. Ze zitten aan een tafeltje vlakbij elkaar, ze trekken een tijdje met elkaar op, maar Cas voelt zich slecht op z’n gemak met Alex in de buurt. Zozeer zelfs dat hij binnen drie maanden zestig keer een ochtend of een middag thuis blijft van school. Hij schrijft er een brief over aan zijn leerkracht, want erover praten durft hij niet. Uiteindelijk wordt hij overgeplaatst naar een andere groep 7 op dezelfde school.

Lees verder

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uit de Media en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s