Waarom hebben 900.000 Nederlanders een burn-out?

In Nederland zegt 13 procent van de werknemers burn-outklachten te ervaren. Maar wat is een burn-out, is het een modeziekte en waarom hebben mensen met partners of een gezin er minder last van dan alleenstaanden? Door Alex van der Hulst

Het CBS bericht vandaag dat er in Nederland ruim 900.000 werknemers zijn met burn-outklachten. Dat aantal is vrijwel gelijk aan vorig jaar. Hoge werkdruk, weinig zeggenschap over het werk en geringe steun van collega’s en leidinggevenden maakt de kans op een burn-out groter.

Een op de negen werknemers met een partner en kinderen ervaart burn-outklachten. Terwijl een op de zes alleenstaande werknemers er last van heeft.

Depressie

Opvallend is dat een burn-out in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië niet voorkomt, dat wil zeggen: het wordt nooit zo genoemd. “Daar heet het gewoon depressie. Dat heeft te maken met de kosten voor de zorg en dat niemand wil zeggen dat ze burn-out hebben, dat voelt alsof je een loser bent. Maar dit gaan mensen niet veinzen, daar is het te serieus voor”, zegt Ger Keijsers, hoofddocent gezondheidszorgpsychologie op de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Keijsers deed veel onderzoek naar een burn-out en was betrokken bij onderzoek van het Donders Instituut waarin burn-out zichtbaar werd gemaakt in de hersenen. “In Nederland heet het officieel ‘ongedifferentieerde somatoforme stoornis‘, een arts zet er dan vaak tussen haakjes burn-out achter.” Dat betekent dan dat iemand al langer dan zes maanden last heeft van onbegrepen lichamelijke klachten, in dit geval aanhoudende vermoeidheid.

Lees verder

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uit de Media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s