Waarom werken we eigenlijk zo hard? Dans, zing, voordat het te laat is

Zit je in de boeken? Of begin je morgen weer aan een drukke werkweek? Neem twee minuten de tijd voor deze korte visualisatie van een lezing van de beroemde filosoof Alan Watts. En bedenk waarom je doet wat je doet. Want louter streven naar succes is een hoax, zegt hij. A dreadful hoax.

Van de basisschool naar de middelbare school, van de universiteit naar de werkvloer – in iedere levensfase willen we een stapje hogerop komen. We denken dat er een weg van A naar B valt te bewandelen. Eindbestemming B staat voor velen gelijk aan succes, de hemel, of welk levensdoel dan ook.

Maar we hebben het bij het verkeerde eind, zegt Watts. Het leven is niet lineair. Het is als een muziekstuk. Het gaat niet om de laatste maat, maar om het stuk zelf. Dus: dans, zing, voor het te laat is. En geniet van deze Southpark-achtige animatie:

Alan Watts

Alan Watts (1915 – 1973) is een van de meest gelezen filosofen van de twintigste eeuw. Hij was een belangrijke vertaler van de oosterse filosofie naar de westerse wereld. Hij schreef en sprak onder meer over identiteit, de zin van het leven en het boeddhisme. Dat was volgens hem niet alleen een geloof, maar ook een vorm van psychotherapie.

Watts heeft niet alleen meer dan 25 boeken op zijn naam staan maar ook honderden lezingen gegeven, waarvan er een aantal op internet staan. (Hier, hier en hier bijvoorbeeld).

Bron

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Video's. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s