Best persons maken het verschil in probleemwijken

Best persons zijn bijzonder slagvaardige mensen die de problemen in achterstandswijken helpen aanpakken. Wat onderscheidt hen van collega’s? Anders gezegd: wat is hun geheim?
Door Ton van der Pennen / Sociale Vraagstukken

Bijzondere professionals blijken een grote bijdrage te leveren aan de transformatie van ‘probleemwijken’ naar leefbare wijken. Deze professionals zijn duidelijk geen doorsnee werkers, maar personen die door hun omgeving worden opgemerkt als zij die ‘het verschil maken’. Maar wat betekent nu ‘het verschil maken’? Voor ons onderzoek volgden wij een aantal van deze best persons in hun dagelijkse werk in en rond achterstandswijken en probeerden onder meer te achterhalen wat hun speciale eigenschappen zijn.

Informele leiders die durf hebben, ondernemend zijn en eigenzinnig omgaan met regels

Best persons zijn ondernemende mensen, dat viel meteen op. Ondernemers investeren tijd en energie in een zaak waarvan de afloop onzeker is, maar waar ze wel in geloven en met volle inzet aan werken. Het gaat ze om het realiseren van concrete resultaten. Hun houding kenmerkt zich door het ‘erop af gaan’ en niet dralen, zo weinig mogelijk overleg en iedere kans aangrijpen om een probleem aan te kaarten. De projecten die ze opzetten kunnen niet altijd beschikken over ruime financiële mogelijkheden. In hun ondernemerschap is het dan ook vaak de kunst om fondsen te werven of om anderszins geld bij elkaar te sprokkelen.

Lees verder

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Artikelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s