Twintigers zijn tuk op succes, maar mislukken kan ook

De huidige generatie is opgegroeid met het idee dat door eigen inzet alles mogelijk is. De keerzijde is dat ze falen als hun eigen schuld beschouwen / Opinie Trouw

De twintigers van nu hebben hoge verwachtingen, van de wereld om hen heen en vooral van zichzelf. Maar ze worden nu geconfronteerd met een economische crisis. Hoe pas je je aan aan een flexibele arbeidsmarkt, een vastzittende woningmarkt en een onzekere toekomst? Heel simpel: je geeft jezelf langer de tijd om volwassen te worden.

Verschillende maatschappelijke ontwikkelingen (zoals individualisme) hebben ervoor gezorgd dat de fase tussen puberteit en ‘volwassenheid’ er voor de huidige twintigers drastisch anders uitziet dan die van hun ouders. Deze quarterlife is de periode waarin je bezig bent een plek in de wereld te vinden en duurt inmiddels ongeveer van je 18de tot je 30ste. Een quarterlifer is wel zelfstandig, maar ontwikkelt zich op verschillende gebieden nog volop.

Op zoek
Deze twintigers studeren, komen net de arbeidsmarkt op, of zijn al enkele jaren werkzaam. Veel van hen dromen van een gezin of kinderen, maar stellen dat het liefst nog even uit. Binnen en buiten hun werk zijn ze op zoek naar wat hen gelukkig maakt. Ze geloven dat ze voor hun keuzes niet afhankelijk zijn van anderen. Ze hoeven geen verantwoording af te leggen en zijn zelf in staat hun leven in te delen. Ze proberen verschillende maatschappelijke rollen uit en zoeken in hun opleiding, werk en vrije tijd naar betekenis.

Lees verder

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uit de Media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s