Leg over seks geen normen op

Linda Duits / Volkskrant

Scholen moeten het voortaan hebben over seksuele diversiteit. Die lessen zouden niet alleen over homo’s en lesbiennes moeten gaan, maar ook over ‘sletten’, stelt Linda Duits voor.

Seks is het perfecte ingrediënt voor controverse. En wanneer de overheid zich bemoeit met seksualiteit laat een maatschappelijke discussie al helemaal niet lang op zich wachten. De ophef over de verplichte lessen voor seksualiteit zal dus niemand verbazen. Maar juist deze ophef is een prachtig uitgangspunt voor die lessen.

Vooral christelijke scholen vrezen dat zij nu homoseksualiteit moeten gaan promoten. Zij vinden dat ze zelf moeten kunnen bepalen hoe ze over seksualiteit zouden moeten praten en dat de overheid geen seksuele normen mag opleggen. De onrust die de verplichting teweegbrengt, laat zien dat seksuele diversiteit niet voor iedereen acceptabel is en dat er in Nederland heel verschillend wordt gedacht over seksualiteit.

Seksuele diversiteit gaat over normen. Juist daarom is aandacht hiervoor op school zo belangrijk. Wie daar afwijkt van de norm, wordt maar al te vaak beschimpt. Jongens lopen het risico voor homo te worden uitgescholden als ze ‘vrouwelijk’ overkomen of niet stoer genoeg doen. Wie niet aan de norm voldoet, kan zich knap onveilig voelen. Terecht vindt de overheid dat dit moet veranderen.

Lees verder

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Artikelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s