Vrouwen en Humanisme

‘Humanisme‘ en ‘gender‘ zijn twee interessante en relevante onderwerpen, die elkaar doorheen de tijd op verschillende manieren beïnvloed hebben en nog steeds beïnvloeden. In Europa, en wereldwijd.

In dit nummer van Antenne wilden we onderzoeken hoe die twee thema’s zich tot mekaar verhouden – in hoeverre zij onderling samenhangen, zich aan elkaar wrijven en soms botsen… en in welke mate er een vruchtbare interactie en een soort ‘kruisbestuiving’ mogelijk is.

Hiervoor begeven we ons naar verschillende invalshoeken duiken we even in de geschiedenis… verwijlen in het
heden… en wagen we een blik in de toekomst…

Er is immers al een heel stuk van de weg afgelegd, wat de gelijkberechtiging van vrouw en man en de mogelijkheid tot zelfontplooiing van elk individu betreft. Maar er ligt ook nog een hele weg voor ons – die we zelf
mee vorm kunnen geven.

Eenieder op haar of zijn manier – we zijn immers allen verschillend… Dit zal wel eens tot controverse en discussie leiden – die de dingen evenwel verder kan uitklaren en ons uiteindelijk verder kan brengen op onze weg… zolang we elkaar hierin met openheid en respect bejegenen.

In deze zin willen we u nu uitnodigen om in deze Antenne op verkenning te gaan, langsheen verschillende bijdragen en standpunten, in woord en beeld, in proza en in dichtvorm.

Lees Antenne Vrouwen-en-humanisme

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rapport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s