Eagles of Death Metal spreken over aanslagen in Parijs

Voor het eerst sinds de aanslagen in Parijs van 13 november hebben leden van de band Eagles of Death Metal gesproken over die avond. Tijdens hun concert in de zaal Bataclan in de Franse hoofdstad vermoordden terroristen zeker 90 mensen. Uit Het Parool

In gesprek met het Amerikaanse VICE doen de bandleden gedetailleerd hun verhaal. Van hoe sommigen tijdens het spelen eerst dachten dat een van de speakers het begaf, tot de bassist die zich verstopte in een kleedkamer en naar een fles champagne greep als wapen. Drummer Julian Dorio: ‘Onze muziek is van zichzelf al behoorlijk hard. Dus toen ik geluid hoorde dat harder was dan wat wij zelf produceerden had ik meteen door dat er iets mis was.’

Zanger Jesse Hughes zegt verderop in het interview met Eagles of Death Metal terug te willen keren naar Bataclan, zodra de zaal weer opent. Het volledige gesprek tussen Eagles of Death Metal en Vice-oprichter Shane Smith is hieronder te zien.

 

Zie ook: Eagles of Death Metal: er vielen direct mensen dood neer/ NOS

“Eerst dacht ik dat het geluid uit de geluidsinstallatie kwam, maar ik realiseerde me al snel dat dat niet zo was.” Eden Galindo, gitarist van de band Eagles of Death Metal had vlug door dat de harde knallen schoten waren.

Wat hij op dat moment niet wist, was dat de kogels uit de kalasjnikovs van drie terroristen kwamen die concertzaal Le Bataclan binnen waren gedrongen waar de band op dat moment een optreden gaf.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uit de Media. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s