Over Kees Voorhoeve

Het Wezen van de Dingen
is een blog van Kees Voorhoeve.

De titel is afkomstig uit de fenomenologie. Deze methode is gericht om onze ervaring op een zuivere en eerlijke wijze te beschrijven en de diepere betekenis en zingeving van de levende werkelijkheid te ontdekken. Op deze wijze is de fenomenologie een radicale manier om door te dringen tot het wezen van de dingen.

.
In zijn dagelijkse werkzaamheden is Kees Voorhoeve sinds 1998 verbonden als
docent aan de Hogeschool van Amsterdam bij de Opleiding Maatschappelijk Werk
en Dienstverlening
[ HvA / MWD ]

Hij is betrokken bij de minor Zingeving en Samenleving, waar hij onder andere lessen geeft over filosofie, religie en mindfulness. Hij begeleidt studenten in Socratische Intervisie en is gespecialisseerd in het thema verlies en rouw.

In het verleden heeft Kees Voorhoeve gewerkt als hulpverlener in de psychiatrie, crisisinterventie en jeugdhulpverlening.

Kees heeft 20 jaar ervaring met meditatie, onder andere beoefend binnen boeddhistische stromingen van het Zen-boeddhisme van de Kanzeon Sangha, het Tibetaans-boeddhisme
van Sogyal Rinpoche en de Bön/Dzogchen traditie van Tenzin Wangyal Rinpoche.

Sinds 1996 is hij ook betrokken bij studie- en meditatiegroepen binnen de Joods-Christelijke context en Westerse Mystiek. Kees heeft een 4-jarige opleiding Geestelijke Begeleiding afgerond en een master Humanistische Vorming en Levensbeschouwing gedaan.

Zie tevens zijn andere blog: Meditatie en Mystiek

Kees en the Dogs 2

Advertenties